Muista harjoittelussa: Luovuudesta kuvataideopetuksessa, lisämateriaali

170 kertaa kuvista: Katso näitä kuvistöitä ja kerää ideoita.

Tunnista luovuutesi - tunnista luovuus myös oppilaissa. Tutkijoiden mukaan luovalla yksilöllä on joitain seuraavista ominaisuuksista: ennakkoluuloton, tunneperäinen, huumorintajuinen, rohkea, uudistusmielinen, välitön, omaperäinen, ristiriitoja sietävä, riskejä ottava, usein itsevarma, monipuolinen ,vaihteleva, mielikuvitukseltaan rikas, kekseliäs, utelias, herkkä, eloisa, monimutkainen.
Minkä ominaisuuden tunnistit itsestäsi? Mitä ominaisuuksia kuvataideopetuksessa tarvitaan? Entä mitä voisit vielä kehittää itsessäsi ja entä oppilaissa?

Luovan henkilön ominaisuuksiin kuuluu lisäksi laaja mielenkiinnon piiri sekä voimakas eläytymiskyky ja pitkäkestoinen keskittymiskyky.  Eri ongelmanratkaisutilanteissa (kuvataiteen tekeminen on ongelmaratkaisua) luova työ perustuu erilaisiin kykyihin ja ryhmätöissä tarvitaan erilaisia kykyjä ryhmän toimivuuden kannalta. Ajatele vaikka elokuvatyöskentelyä; ohjaajan ja kuvaajan tehtävät ovat erilaiset.

Tukemalla näitä piirteitä jokaisessa oppilaassa – ja tarjoamalla virikkeitä (kuvia, elämyksiä, havaintoja) kuvallisessa ilmaisussa tarvittavien taitojen ja tietojen kehittymiseen voidaan myötävaikuttaa luovuuden kehittymiseen.

TUTUSTU ENNEN HARJOITTELUA MYÖS TEKSTIIN:
http://www.edu.fi/perusopetus/kuvataide/kuvataideopetuksen_olemus 

OPETUKSEN TUEKSI PIENI LINKKILISTA:

Ei kommentteja: